Start jouw verhaal

INSCHRIJVEN VOOR ELEKTRONICA-ICT

Fijn dat je kiest voor onze professionele opleiding Elektronica-ICT. Inschrijven kan via een online applicatie van de Associatie KU Leuven.

Heb je graag hulp? Dan kun je langskomen op de campus of tijdens de infodagen, wij geven je graag extra uitleg en ondersteuning bij het invullen van de aanvraag.

schrijf je in

Infodagen & SID-INS

Een infodag is een het ideale moment om informatie uit de eerste hand te krijgen. Je kan er een praatje slaan met docenten, studenten en medewerkers, en de cursussen inkijken.

Een openlesdag is dan weer de beste manier om je toekomstige opleiding eens te komen proeven.

lees meer
infodag 2019
workshops aanbod 2019

WORKSHOPS

HOE VERLOOPT ZO EEN DAG?

De dag start met een gezamenlijk info-moment, bestaande uit een presentatie over de opleiding en een korte voorstelling van de mogelijke workshopkeuzes. Elke student kan individueel zijn workshop in de voormiddag en namiddag kiezen.

Dit laat toe op één dag kennis te kunnen maken met meerdere kennisclusters binnen onze opleiding.

WORKSHOPS

10 en 11 januari 2019

Binnen de opleiding Elektronica-ICT introduceren we dit jaar als primeur een nieuwe manier van workshops volgen. Een nieuw kader, sterkere focus op een meer talent-gerichte keuze via een aanbod op maat voor elk type derdegraad student uit het secundair onderwijs.

Een gezonde mix van onderwerpen wordt in meerdere keuzepakketten aangeboden, op een dag waarop de opleiding volledig in het teken staat van middelbare studenten met zin in techniek en ICT.

Doelgroep: leerlingen uit de derde graad ASO, TSO en KSO

Kostprijs: gratis

»   Brochure binnenkort beschikbaar

VOOR HET MIDDELBAAR: DE WORKSHOPDAG

Je schrijft in voor de hele dag. Wij stellen bij de start de workshops voor, en jullie kiezen op basis van je interesses. Tijdens dit alles beantwoorden we graag al jullie vragen, ook over de opleiding.

’s Middags kun je een broodje in de Rabotaria of een warme maaltijd in het studentenrestaurant nuttigen.

lees meer

Vragen i.v.m. workshopdag?

Katelijne Vande Ginste
1
Wat kost studeren? Wat heb ik nodig?

Het normale inschrijvingsgeld voor een diplomacontract van 60 studiepunten in een basisopleiding bedraagt

  • beurstariefstudent: € 105
  • bijna-beurstariefstudent: € 470
  • niet-beurstariefstudent: € 890

Bij de Sociale Dienst kan je laten berekenen voor welk tarief jij in aanmerking komt.

lees verder

2
Hoeveel uren wiskunde moet ik gehad hebben?

Om er een getal op te plakken: 3 uur per week is een goed minimum. Heb je meer uren gehad? Prima. Heb je minder uren gehad, dan kan je overwegen vrijblijvend een instapcursus wiskunde te volgen. Deze instapcursus wordt gratis aangeboden aan ingeschreven studenten en gaat door begin september.

Maar voor de meeste kandidaat studenten is dit echt niet nodig, vooral omdat we met wiskunde bijna vanaf nul beginnen.

3
Hoe moeilijk is de elektronica?

Dit is geen opleiding elektronica, dit is een opleiding ICT. Toch moet je de basisbegrippen elektronica kennen en een eenvoudige schakeling kunnen solderen, al was het maar om een computervoeding te herstellen of een robotje aan te sturen met een microcontroller. Maar geen nood, we beginnen vanaf nul, er is geen voorkennis vereist.

4
Kan ik bij jullie terecht wanneer ik faciliteiten heb?

Onze opleiding staat uiteraard open voor studenten met faciliteiten. We doen onze uiterste best om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven tijdens de praktijklabo’s. Theorielessen zijn steeds voorzien van slides en nadien digitaal te raadplegen.

STUVO+ zorgt op onze campus voor een luisterend oor, studie begeleiding en de nodige attesten.

ga naar STUVO+

5
Hoe ziet mijn lessenrooster er uit?

Je lessen starten ten vroegste om kwart na 8 en eindigen nooit na 18u. In totaal heb je gemiddeld 22 contacturen per week. Vergeleken met het middelbaar is dit 12 uur minder, die verwacht worden te spenderen aan zelfstudie en projecten.

6
Is mijn vooropleiding geschikt?

Onze richting heeft een heel brede instroom. Ongeveer 30% van onze studenten komt uit alle richtingen van het ASO, een ander deel komt uit het TSO: boekhouden-informatica, informatiebeheer, elektronica… teveel om op te noemen. Verder zijn er ook altijd studenten uit het BSO.

Uit de slaagcijfer blijkt niet direct het voordeel van één ten opzichte van de andere. Anders gezegd: je interesse voor de richting en de wil er wat voor te doen is veel belangrijker dan je vooropleiding.

7
Waar kan ik mijn vakken raadplegen?

Binnen onze hogeschool werken we met een digitaal leerplatform onder de naam “Toledo”. Op Toledo krijg je informatie vanuit studie-groepen en vakken. Je ziet dus berichten, uurroosters en examenroosters. Voor vakken vind je theoriemateriaal en praktijk opdrachten online. Ook examens worden soms afgenomen via dit platform.

naar Toledo